Україна, Закарпатська область,м. Мукачево, вул. Баллінга Яноша, 35

Телефон: (03131) 4-99-48email: au.vog.adar-ovehcakum%407loohcs

Наш ютуб-канал

Переходьте на нашу сторінку facebook

Україна, Закарпатська область,м. Мукачево, вул. Баллінга Яноша, 35

Телефон: (03131) 4-99-48email: au.vog.adar-ovehcakum%407loohcs

Наш ютуб-канал

Переходьте на нашу сторінку facebook

Сила у наших руках

Сила у наших руках

Усім нам приємно перебувати у чистому довкіллі. Щоб воно залишалося таким, треба докладати зусилля і формувати екологічну культуру та екосвідомість.

Кожен з нас повинен піклуватися про себе, про своє довкілля.Часто можна почути: «А що я можу зробити?». І у нас є відповідь: «Зробіть те, що у ваших силах!».

В сучасному світі інтелігентну освічену людину вирізняє ставлення до власного екологічного сліду.

На думку науковців, більшість звичок формується у дитинстві, починаючи з родини, освітнього закладу. Як це зробити?

Найкраще це робити разом! Бо тільки взаємодія шкільної спільноти дасть якісний результат.

Розпочинали ми зі змін щоденних звичок, а в подальшому будемо впливати на стиль життя, що передбачає раціональне використання ресурсів. Власним прикладом вчимо берегти чистоту свого довкілля, формуючи цим самим почуття самоповаги.

Утилізація відходів - одна із найважливіших проблем сучасності. Одним із шляхів її вирішення є переробка і вторинне використання відходів людської життєдіяльності. А сортування – першим кроком у ланцюжку системи заходів. На думку нашої шкільної спільноти, варто розпочинати із себе, щоб доводити власним прикладом, що все у наших руках і нам під силу змінити на краще своє оточення.

Завдяки Інституту еколого – релігійних студій і проєкту Zero Waste School ми отримали багато засобів і матеріалів для організації цієї роботи. Це і прес для стискання пластикових пляшок, і контейнери для сортування відходів, плакати, книжечки, ігри…

Щоб формування екозвичок відбувалося цікаво і невимушено, в закладі розроблена система заходів різних форм, під час яких педагоги використовують інтерактивні та ігрові методи і прийоми. Це екоігри, участь в акціях і проєктах, проведення тренінгових занять, організація квестів, екочитань, виготовлення дидактичних посібників тощо.

Отож, запрошуємо усіх приєднуватися до нас. Сортуйте сміття- бережіть довкілля – турбуйтеся про себе і своє майбутнє!