Україна, Закарпатська область,м. Мукачево, вул. Баллінга Яноша, 35

Телефон: (03131) 4-99-48email: au.vog.adar-ovehcakum%407loohcs

Наш ютуб-канал

Переходьте на нашу сторінку facebook

Україна, Закарпатська область,м. Мукачево, вул. Баллінга Яноша, 35

Телефон: (03131) 4-99-48email: au.vog.adar-ovehcakum%407loohcs

Наш ютуб-канал

Переходьте на нашу сторінку facebook

Курс

Курс "Соціальне шкільне підприємництво" в дії

Попередній пост подяки, бо буде ще остаточний, коли у нас все запрацює.На світлині 11-й клас Мукачівська ЗОШ І- ІІІ ст. №7 (Школа під зАмком). Саме ці учні та учениці, завдяки активній позиції та прогресивним поглядам директорки школи Наташа Савчин, отримали можливість пройти курс "Соціальне шкільне підприємництво" під моїм керівництвом. І з вересня ми вже пройшли шлях від знаходження ідеї до дослідження ринку, від розробки бізнес-плану до розподілу посад в команді, від фінансових розрахунків до визначення обладнання, від мінімізації ризиків до презентації для адміністрації школи, і врешті-решт, до пошуку стартового капіталу.Не все у нас було гладенько та простенько.

На початку грудня наша грантова заявка не пройшла відбір на конкурсі грантових проєктів. І цей досвід теж був важливий для розуміння як це працює, особливо в підприємництві. Але ми з учнями не склали руки, шукали далі та знайшли. Завдяки підтримці та допомозі заступниці Мукачівського міського голови Julia Taips вчора отримали для придбання друкарського обладнання допомогу в розмірі 650 євро від благодійників з Німеччини. Також пані Юлія підтримала нас розхідними матеріалами (папером та файлами), але головне - особисто завітала до учнів, щоб поспілкуватися та підтримати їх. Це дійсно важливо, бо надає підліткам відчуття важливості того, що вони роблять. Обладнання вже замовлено, попереду етап технічної підготовки та шкільна рекламна кампанія.

Принт-хаб під керівництвом Ніколєтта Балог має стартувати першого дня після зимових канікул. Вартість друку для учнів та вчителів буде в рази нижча, ніж в спеціалізованих друкарських фірмах. Але ще й половина доходу від роботи шкільного підприємництва буде направлятися на придбання основи для маскувальних сіток, які плетуть учні школи у вільний час чи під час повітряних тривог - в цьому важлива соціальна складова шкільного бізнесу, яку учні визначили самі.Щиро дякую всім дотичним за підтримку! Успішними наших українських дітей за нас ніхто не виховає - це наша спільна робота та спільна відповідальність. А в вашій школі вже є курс "Соціальне шкільне підприємництво"?